Sys Food Makaron w kremowym sosie pieczarkowym + Vermezan z nerkowców 10g
towar niedostępny
Opis
Makaron w kremowym sosie pieczarkowym + Vermezan z nerkowców 10g
Pyszna kompozycja roślinnego makaronu, pieczarek i przypraw w gęstym sosie gotowa w zaledwie 10 minut. Makarony Babci Zosi to doskonała propozycja na zdrowy, sycący posiłek, gdy nie ma się czasu lub ochoty przygotowywać dania od podstaw. W nowym wydaniu posiłek wieńczy pyszny roślinny zamiennik parmezanu od Wege Sióstr!
Składniki:
Makaron z sosem (94%): makaron z PSZENICY durum (79%), mąka słonecznikowa, cebula prażona (cebula, olej słonecznikowy), mąka kukurydziana, sól morska, sok z pieczarki (2%), mąka z czerwonej soczewicy, pieczarki suszone (1,5%), czosnek, suszona natka pietruszki, papryka słodka wędzona, pieprz czarny, papryka chilli
Vermezan z nerkowców (6%): orzechy nerkowca, płatki drożdżowe nieaktywne, sól himalajska
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Zagotuj 500 ml wody z dodatkiem 2 łyżek oleju.Do wrzącej wody wsyp zawartość obu torebek.
2. Dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
3. Przed podaniem posyp każdą porcję vermezanem
SMACZNEGO!
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. | ||
Masa netto: 160 g | ||
2 porcje | ||
Wartość odżywcza | na 100 g suchej mieszanki | |
Wartość energetyczna | 1571 kJ / 372 kcal | |
Tłuszcz | 5,9 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 | |
Węglowodany | 64 | |
w tym cukry | 2,9 | |
Białko | 15,0 | |
Sól | 2,06 | |
VERMEZAN W ŚRODKU w 100% roślinne, gotowe w 20 min porcja dla 2 osób 100% naturalne składniki |