Manufaktura Czekolady Czekolada wegańska z malinami 43%
towar niedostępny
Opis
Vegan 43% mylk chocolate & RASPBERRY
Długo zastanawialiśmy się jakie owoce będą najlepiej pasowały do czekolady, w której na miejscu konwencjonalnego mleka znajduje się zastępnik z kokosa i owsa.
Wybór padł na maliny, bo nic tak dobrze nie łączy się z czekoladą, jak wyrazisty smak tych aromatycznych owoców.
Uzyskaliśmy harmonijne połączenie lekko kwaskowatej maliny z tym, co w czekoladzie najważniejsze.
Składniki: cukier trzcinowy*, prażone ziarno kakao*, tłuszcz kakaowy*, płatki owsiane bezglutenowe*, sproszkowany miąższ kokosa*, malina liofilizowana* 4%, emulgator (lecytyna słonecznikowa*).
Masa kakaowa min. 43%.
*Surowce z rolnictwa ekologicznego.
Może zawierać orzechy, soję oraz zboża zawierające gluten.
Wartość odżywcza w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna: | 2086 kJ / 500 kcal |
Tłuszcz: | 30 g |
w tym kwasy nasycone: | 17 g |
Węglowodany: | 48 g |
w tym cukry: | 38 g |
Błonnik: | 4,4 g |
Białko: | 7,3 g |
Sól: | 0,01 g |
Masa netto: 50 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.