Jack the Chef - Żółte Curry 300g
towar niedostępny
Opis
Masa netto: 300 g
Składniki:
śmietanka kokosowa (ekstrakt kokosowy 80%, woda, emulgator: E435), bulion (woda, ekstrakt drożdżowy), młody owoc chlebowca różnolistnego 15,2%, papryka, cebula, pieczarki, pędy bambusa, pasta curry 2% (suszone chili czerwone 20%, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, kurkuma, kminek, nasiona kolendry, cynamon, gałka muszkatołowa), olej rzepakowy, błonnik bambusowy, grzyby shiitake, cukier, czosnek, pasta z imbiru (imbir 95%, olej rzepakowy, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), trawa cytrynowa, kurkuma, kolendra, liście limonki kafir, chilli, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje wzbogacające (witaminy: niacyna, kwas pantotenowy, B6, B12, biotyna).
Może zawierać: gorczycę, seler, dwutlenek siarki, gluten, skorupiaki, sezam, soję.
Wartości odżywcze:
Tabela Wartości odżywczych | |||
Wartość odżywcza | Wartość w 100 g | W 1 porcji (300 g) | % DRWS* w porcji |
Wartość energetyczna (kJ)/(kcal) | 418/101 | 1254/303 | 15 |
Tłuszcz (g) | 7,8 | 23,4 | 33 |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 6,4 | 19,2 | 96 |
Węglowodany (g) | 5,4 | 16,2 | 6 |
w tym cukry (g) | 2,7 | 8,1 | 9 |
Błonnik (g) | 2,2 | 6,6 | - |
Białko (g) | 1,7 | 5,1 | 10 |
Sól (g) | 0,7 | 2,1 | 35 |
Niacyna (mg) | 1 | 3 | 19 |
Witamina B6 (mg) | 0,1 | 0,3 | 19 |
Kwas foliowy (μg) | 25,9 | 77,7 | 39 |
Witamina B12 (μg) | 0,2 | 0,6 | 23 |
Biotyna (μg) | 3,2 | 9,6 | 19 |
Kwas pantotenowy (mg) | 0,7 | 2,1 | 35 |
*Dzienna referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przełożyć do niemetalowego opakowania, przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 48h. Produkt pasteryzowany.