Foodjack Jack the Chef - Gulasz 300g
towar niedostępny
Opis
Masa netto: 300 g
Składniki:
bulion (woda, ekstrakt drożdżowy, sól, skrobia, dekstroza, przyprawy, naturalne aromaty roślinne), młody owoc chlebowca różnolistnego 25%, cebula, ziemniaki, czerwona papryka, pieczarki, olej rzepakowy, śliwki, pasta z czosnku (świeży czosnek 92%, sól, kwas cytrynowy: przeciwutleniacz), przyprawy, błonnik bambusowy, pasta miso (woda, soja, pszenica, alkohol, koji), pasta gochujang (fermentowana pasta ryżowa (ryż, woda, sól), syrop glukozowy, ostra papryka w proszku, woda, pasta z soi fermentowanej (woda, soja, sól), alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, mieszanka przypraw z soją (woda, sól, soja, gluten pszenny, alkohol, ekstrakt z drożdży, maltodekstryna), ekstrakt z czosnku), aromaty naturalne, substancje wzbogacające (witaminy: niacyna, kwas pantotenowy, B6, B12, biotyna).
Może zawierać: gorczycę, seler, dwutlenek siarki, skorupiaki, sezam.
Wartości odżywcze:
Tabela Wartości odżywczych | |||
Wartość odżywcza | Wartość w 100 g | W 1 porcji (300 g) | % DRWS* w porcji |
Wartość energetyczna (kJ)/(kcal) | 254/61 | 762/183 | 9% |
Tłuszcz (g) | 2,8 | 8,4 | 12% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,3 | 0,9 | 5% |
Węglowodany (g) | 7,3 | 21,9 |
8% |
w tym cukry (g) | 1,7 | 5,1 | 6% |
Błonnik (g) | 2,8 | 8,4 | - |
Białko (g) | 1,3 | 3,9 | 8% |
Sól (g) | 0,3 | 0,9 | 15% |
Niacyna (mg) | 0,9 | 2,7 | 17% |
Witamina B6 (mg) | 0,1 | 0,3 | 21% |
Kwas foliowy (μg) | 22,0 | 66,0 | 33% |
Witamina B12 (μg) | 0,2 | 0,6 | 24% |
Biotyna (μg) | 3,0 | 9,0 | 18% |
Kwas pantotenowy (mg) | 0,7 | 2,1 | 35% |
*Dzienna referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu przełożyć do niemetalowego opakowania, przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu 48h. Produkt pasteryzowany.